[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 140: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 140: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 140: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 140: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
eMaffia.hu online gengszter / maffia szerepjáték • Téma megtekintése - Szabályzatunk kiegészítése, módosítása

eMaffia.hu gengszter szerepjáték

eMaffia hivatalos fóruma
Pontos idő: 2019.09.21. 10:12

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 09:39 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403
Ezúton szeretnék mindenkit tájékoztatni arról, hogy a mai nappal számos ponton megváltozott, kiegészült az eMaffia játék szabályzata. Olyan esetek kerültek szabályozásra, melyek már rég óta problémák és félreértéseket eredményez a játékon belül. Továbbá a módosításokkal célunk volt a játék bizonyos részeinek szabályozottabbá tétele is.

Íme a szabályzatban módosított, vagy felvett pontok rövid leírása és a szabályozás miértjének rövid magyarázata:

- Levél bejelentések: Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a levél bejelentések, melyek elbírálása és vizsgálata messze túl mutat az adminisztrátor feladatkörén. Éppen ezért, eddig minden esetben csak a bejelentett leveleket vettük alapul és azok alapján hoztunk döntést, sajnos sok esetben hibásan. Így a továbbiakban ezen a gyakorlaton mindenképpen változtatni fogunk. A jövőben tehát, a bejelentéseknél az előzményeket is le fogjuk ellenőrizni és ha úgy tapasztaljuk, hogy a bejelentő fél viselkedése alapján nem meglepő a bejelentett fél reakciója, akkor a bejelentő fél kerül szankcionálásra, mivel trágár, goromba viselkedésére kapott válasz reakciót már nem tűri olyan jól, mint ahogy az általa kezdeményezett hasonló viselkedést, melynél az adminisztrátorok beavatkozását kéri, abszolút indokolatlanul. További részletek a szabályzat 23-as pontjában.

- Közös géphasználat: Rengeteg megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy közös géphasználat esetén, lehet-e a két fél azonos családban és kaphat-e fizetést. Ezt a részt pontosította a szabályzat kiegészítése, mivel ez eddig sem volt tiltott, viszont ezesetben a közös géphasználat szabályzatai rájuk különösen érvényesek lesznek. További részletek a szabályzat 20-as pontjában.

- Védelmi pénz: Szintén sok kérdést kaptam a védelmi pénz szabályosságával kapcsolatban. A szabályzat kicsit kétértelmű megfogalmazását pontosítottuk, hogy az a jövőben mindenki számára érthető legyen. A védelmi pénz, maffiás játék lévén nem lehet tiltott dolog. További részletek a szabályzat 19-es pontjában.

- Család váltás: Hatalmas felháborodást váltott ki a fórumon az az eset, amikor figyelmeztettük egy játékost a család váltásos tervének szabályzatba ütközésével kapcsolatban, melyben részleteztük annak következményeit is. Az eset visszhangja sarkallt minket arra, hogy a család váltások kérdését pontosítsuk és szabályozottá tegyük. Így a továbbiakban minden olyan család váltás, mely csak egy támadásának, vagy egy család lefosztásának idejére szól tilos. Ez eddig is így volt, csak talán nem volt pontosan megfogalmazva a szabályzatban. Kivételt képez az az eset, amikor a család váltás ideje meghaladja a 2 hónapot. További részletek a szabályzat 19-es pontjában.

Felhívjunk mindenkinek a figyelmét, hogy az itt olvasott leírások egyetlen esetben sem tekinthetők teljesnek, így kérünk mindenkit, hogy szánjon időt ezen pontok teljes és alapos átolvasására, mivel mi a hír megjelenésétől számítva ezen szabályokat, így fogjuk érvényesíteni.

Azok, akik úgy érzik, hogy a szabályzatunk része, vagy egésze már feledésbe merült szánjanak időt a teljes szabályzat végig olvasására, mely rengeteg kérdésre adhat választ.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 10:01 
Offline
zöldfülű

Csatlakozott: 2013.03.21. 17:12
Hozzászólások: 73
"Ezen szabalyzat nem vonatkozik azokra a csalad valtasokra aminek a hossza meghaladja a 2 honapot. Minden egyeb esetben, az atlepes, azonnali tiltast von maga utan,..." Ezt most ugy ertelmezzem hogy ha belepek egy csaladba es ket-harom het utan ugy velem hogy nem megfelelo a csalad szamomra, vagy kapok egy jobb ajanlatot mas csaladtol akkor nem mehetek el amig le nem telik a 2 honap mert tiltva leszek?

Egyebkent van par helyesirasi hiba az uj szovegekben.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 10:09 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403
Kicsit úgy érzem magam, mint amerikában, ahol a mikróra rá kell írni, hogy élő állat szárítására nem alkalmas.

Nem írhatok le minden esetet és nem fedhet le a szabályzat minden olyan eshetőséget, ami előfordulhat a játékban. Néha szükséges egy kis gondolkodás is.

Kilépsz egy családtól, majd belépsz egy másikba, ott eltöltesz egy hetet és vissza lépsz az eredeti családba = TILTÁS, ha 1 hét után kilépsz és mész egy másik családba, mert onnan kaptál egy jobb ajánlatot, akkor nincs tiltás, de ha ugrálva újra kikötsz a régi családodnál és egy helyen se időztél legalább 2 hónapot, akkor TILTÁS.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 16:17 
Offline
katona

Csatlakozott: 2013.10.04. 12:19
Hozzászólások: 260
A szabályzat újbóli elolvasása után lenne egy apró megjegyzésem a 21. pontra:

"A választott név nem sértheti a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét, és nem ütközhet sem a Btk., sem a Ptk. rendelkezéseivel."

Az új Alaptörvény 2012 január 1-jei hatályba lépése után hazánk elnevezése "Magyar Köztársaság" helyett már csak "Magyarország". (Magyarország Alaptörvénye, Alapvetés "A" cikk)
Csak gondoltam szólok nehogy jogilag gondod legyen ebből.

Egyébként a pontosítások tetszenek, egyet is értek velük. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.24. 16:54 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403
Köszönjük szépen az észrevételt... Azonnal javítom ;)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 05:53 
Ez a szabályzat mizéria már kezd nevetségessé válni... Régen akkor is tudtuk,hogy genyók voltunk,ha nem volt benne a szabályzatban,csak valami hasonló dolog... Meg nem úgy álltunk hozzá,hogy tudtuk,hogy disznóság de nincs benne épp a szabályzatban...

Most meg szájba kell rágni és mindent szó szerint bele írni a szabályzatba...végén lesz vagy 70 oldalas és akkor meg már a kutya se olvassa végig,főleg nem figyelmesen,vagy úgy,hogy emlékezzen is legalább 2 szabályra és közben ne tartsa nevetségesnek... (és nem,nem felétek,hanem a játékosok felé kritika ez..)

Ne mondja nekem senki,hogy ha egy hasonló dolog,vagy látványosan szemét húzás le van írva a szabályzatban,akkor nem gondol bele,hogy hasonló,csak más húzás szabályos lehet,csak mert nincs leírva szó szerint... Bízok még ennyire az emberi értelemben,hogy nem mindenki totál ostoba,inkább csak ez egy jó kifogás,hogy "jaaaaaaa,nem volt benne,nem tudtam..." nem a lóf....-t nem tudta... Játékosok fele nem olvassa a szabályzatot,egy része meg csak azért olvassa,hogy ellenőrizze,hogy az ő ötlete benne van-e..

xy-tól levélrészlet:
"szerintem lehet mert az nincs a szabályba de nemis kel inkább bene lenie :D már csináltam sokszor ezéárt már nem szolhatnak :)"
(Itt egyébként pont egy olyan dologról van szó,ami apró bűnnek tűnik és általában az adminok is,főleg annak idején Dillia nagyon rugalmasan kezelte az ilyen dolgokat,nem is ez a lényeg. - közös géphasználat)

Úgyhogy persze,jó,hogy letisztáztuk a dolgokat és örülök neki,hogy bővült a szabályzat, de azonkívül,hogy most vannak konkrétumok,amik elbírálásnál ugyanúgy csak irányvonalak lesznek,mert mindig mások a körülmények.. ezenkívül ugyanúgy keresni fogják a kiskapukat... bele kéne írni valahogy,hogy a szabályok csak irányvonalak és bármiféle megkerülési kísérlet,kiskapuk keresése ugyanúgy büntetést vonhat maga után. Egy írástudó megfogalmazhatná normálisan szerintem.

Mielőtt bárki megsértődne: Nem az adminok ellen szól ez... mert ők mi mást tudnának csinálni,mint hogy akkor pontosítsák a szabályokat a végletekig... és lassan tényleg a mikró és macska eseténél tartunk..


Vissza a tetejére
  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.27. 19:26 
régen tényleg máshogy mentek a dolgok, de az régen volt. azóta sok játékos abbahagyta, vagy már csak "vegetál" és (tisztelet a kivételnek) akik helyettük jöttek, már máshogy állnak a dolgokhoz. nem véletlen, hogy ennyi trágárság és tiszteletlenség lett a játékban... a szabályzat bővítését, kiegészítését fogjuk fel a játék fejlődésének, amihez szükséges, hogy konkrétabban a helyükre kerüljenek a dolgok.

de amúgy sok igazság van abban, amit leírtál!


Vissza a tetejére
  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.30. 13:44 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403
és akkor most jövök én...

Régen ha valaki tiltást kapott, akkor tudta, hogy miért kap tiltást és nem járt a szája. Ha most chatről kiteszed valakit, akkor teljesen biztos, hogy kapok egy levelet, ami szinte mindig így kezdődik: de..., vagy mert... A magyarázkodás most már mindennapos és ami még ennél is szebb, hogy mindenki követeli a másik fél hasonló elbírálását. Még abban az esetben is, hogyha abszolút indokolatlan.

Ugyan így a játékból való tiltás esetén is. Élő példa egy 8 karakteres multi esetén levélbe megkeresett, hogy miért tiltottam.

És ha azt gondolja valaki, hogy ezek egyedi esetek, akkor nem... ez sajnos mára mindennapos lett. És a legrosszabb valóban az, hogy ilyenkor mindenki mutogat a szabályzatra, hogy de mert ott ilyet nem lehet találni. Tehát senki nem előre olvassa el a szabályzatot, hanem utólag és utána mutogat a pontokra, hogy az ott nincs rendesen szabályozva.

Már perrel is fenyegettek, hogy a xy pont nincs helyesen megfogalmazva, így az rá nem volt érvényes, így jogtalanul jártam el, vagyis kártérítésem (játékbeli pénzzel, ez a vicc az egészben), mert különben feljelentést tesz ellenem. No persze ezen mindig jót nevetek, de szerintem akkor is valahol megbotránkoztató a helyzet.

Élő példa a család váltásos szabályzat a 2 hónap korláttal. Erre a szabályzat élesítés után jött 10 perccel jött egy levél, hogyha kirúgják, akkor ugye nem él a 2 hónap. Mivel ezen esetre nem volt pontos a leírás, máris a megkerülésen járt az esze... :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.30. 14:25 
"Élő példa a család váltásos szabályzat a 2 hónap korláttal. Erre a szabályzat élesítés után jött 10 perccel jött egy levél, hogyha kirúgják, akkor ugye nem él a 2 hónap. Mivel ezen esetre nem volt pontos a leírás, máris a megkerülésen járt az esze..."

nem titok, ezt a levelet én küldtem és kikérem magamnak, hogy azért írtam volna, mert bármit is meg akartam kerülni! pusztán tisztázni akartam a dolgokat, mert a karakteremben nem kevés idő, energia és pénz van és nem akartam félreértést!


Vissza a tetejére
  
 
HozzászólásElküldve: 2015.04.30. 22:46 


Vissza a tetejére
  
 
HozzászólásElküldve: 2015.05.02. 09:18 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.05.02. 09:43 
nem kötekedni akarok, pusztán megvédem magam. én ebben a topicban csupán reagáltam santiago írására. az meg, hogy nem pm-ben írtam, azért van, mert nem titok, hogy én írtam neked ezzel kapcsolatban. mégpedig azért nem titok, mert semmi hátsó szándék nem volt a levelemben, csupán csak arról volt szó, hogy épp akkor léptem volna ki, mikor ez a módosítás élesítve lett és inkább kérdeztem, minthogy közel 3 év klikkelgetése menjen a levesbe.
úgy érzem, ez idő alatt mindig korrekt voltam és soha nem a könnyebbik utat kerestem. miért kezdeném ezt el épp most?? a jövőben is tisztességesen fogok játszani, ezért kérem ki magamnak még a feltételezést is. akár a vezetőség részéről is.


Vissza a tetejére
  
 
HozzászólásElküldve: 2015.05.02. 17:45 
Offline
katona

Csatlakozott: 2015.02.13. 16:39
Hozzászólások: 395


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.05.03. 10:23 
Offline
eMaffia Admin
Avatar

Csatlakozott: 2013.03.16. 11:02
Hozzászólások: 1403


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2015.05.03. 10:26 
köszönöm.


Vissza a tetejére
  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron